Pagini

marți, 13 martie 2012

Pilozitatea faciala: Cauze si Remedii


Un inestetism des intalnit la femeile cu varste cuprinse intre 14-60 de ani, care tinde sa devina o adevarata problema pentru persoanele in cauza. Aduce frustrari si complexe in comunicarea cu ceilalti. Dar nu disperati ! 
Exista Remedii ! Si "Grazie" tehnologiei avansate acest inestetism poate fii tratat si ameliorat.
In continuare, o sa vorbim despre cauzele care conduc la pilozitatea faciala. Multe femeii de varste diferite, observa de-a lungul timpului o crestere dezordonata a firului de par in diverse zone ale fetei. Cele mai afectate si mai expuse "zone" sunt in special: barbia, buza superioara(mustata), partea mandibulei, zona urechiilor si deseori fruntea.
Aceste disfunctionalitati apar si sunt datorate unui dezechilibru hormonal, cel mai des intalnit diagnostic este: ovarul polichistic, diverse probleme ale tiroidei(hipotiroidism/hipertiroidism).
Circa 75% dintre femei sufera de pilozitatea faciala, parul nedorit apare si in perioada menopauzei cand variatiile hormonale pot fii foarte evidente.
Cauzele dupa experti sunt multe la numar si difera de fiecare persoana in parte, dar daca pilozitatea devine o problema atunci consultati medicul.
Remedii 
Puteti incerca ceara la salon, care slabeste firul de par si rezultatul dureaza circa 2 saptamani.
Decolorarea, este recomandata doar in cazul in care va confruntati cu "pufuletul facial". Incearcati decolorarea pe o portiune mica, pentru a va testa sensibilitatea. 
Recomand: Karaver (foarte bun, dar la sfarsit folositi neaparat o crema hranitoare); si recomand Blondepil(este mai greu de gasit, pentru ca este un produs frantuzesc, dar este incredibil de bun, firul de par devine transparent inca de la prima aplicare).
Acum o sa trec in revista cele doua tratamente "revolutionare" in ceea ce priveste fotoepilarea; ma refer la epilarea cu laser dar, si la lumina intens pulsata, desi ambele se realizeaza prin intermediul luminii, caracteristicile difera.
Laserul
Reprezinta emisia de raze clare de lumina, de o singura culoare, iar radiatia urmeaza aceeasi directie si sens , in linie dreapata.
Lumina intens pulsata sau lampa flash este lumina emisa de diferite tipuri de fotoni, care se misca dezordonat in toate directiile.
In acest caz, dispozitivul este prevazut cu diferite tipuri de filtre pentru controlarea tipului de lumina emis in functie de fototipul fiecarui persoanei in parte.Ambele tehnici actioneaza asemanator, necesitand o atentie speciala pentru a nu afecta pigmentarea pielii.
In ce consta terapia cu Laser?  Va scriu tot ceea ce trebuie sa stiti inainte de a va supune unui astfel de tratament, pentru a evita diverse probleme.
Specialistii sustin ca, in momentul terapiei cu LIP(lumina intens pulsata), operatorul trebuie sa lucreze numai cu manusi. Zona tratata trebuie sa fie dezinfectata si foarte curata. 
La fiecare sedinta se delimiteaza zona de lucru in jumatati de patrat de aproximativ 1 cm; creionul care se va folosii trebuie sa fie alb si mat, pentru a evita reflexia radiatiilor emise asupra pielii.
In general asupra pielii se aplica un gel racoritor care sa improspateze zona epilata. Astfel se va evita supraincalzirea zonei si arderea ei. Se pot folosi foarte bine, pachete cu gheata !
Pe tot parcursul tratamentului cu laser se vor folosii ochelarii de protectie, deoarece exista riscul de a afecta vederea.
La sfarsitul tratamentului se va aplica o solutie calmanta, un produs ce va ajuta la eliminarea parului.
Numarul de sedinte difera si variaza intre 3-8 sedinte. Totusi se considera necesar 5 sedinte pentru a reusi eliminarea a 89% din cantitatea firului de par.
Intervalul dintre sedinte este mare, si se recomanda efectuarea tratamentelor odata la 2 luni.
Evitati
Pe tot parcursul tratamentului se va evita contactul cu soarele, cel putin 1 luna inainte de tratament si dupa.
Nu se epileaza zona de tratament cu nici un alt sistem de epilare cel putin cu 20 de zile inainte de sedinta.
Pe tot parcursul tratamentului se va folosi o crema care contine ecran de protectie solara extrema (SPF50+)
Nu se folosesc produse care contin alcool. Atentie la lotiunea tonica !
Inainte de a va expune la Laser sau LIP nu utilizati medicamente cum ar fii: tetraciclina, cortizon, anti-conceptionale, antidepresive, pot lasa semne( pete) nedorite pe suprafata tratata.
Dupa ce v-am povestit pe larg pasii care trebuie urmati la un astfel de tratament, o sa va daruiesc un tips beauty pentru a scapa de parul de pe fata in mod natural si miraculos.
Reteta homemade
       Amesteca intr-un bol o lingura de faina alba, o lingura de zahar si un ou, pana cand se formeaza o pasta. Asigura-te ca amestecul are consistenta unei paste de lipit, astfel nu va avea nici un rezultat. Aplica pe fata in zonele cu pilozitate si asteapta 15 min, pana se va usca.
Rezultatul te va uimi ! 
La sfarsit foloseste o crema cu efect calmant foarte hranitoare.
Si pentru ca nu am apucat sa mai scriu de ceva vreme, va mai daruiesc inca un tips homemade ......de data asta pentru decolorarea podoabei capilare.
Am incercat-o personal si rezultatul este spectaculos....!
Decoloreaza-ti parul cu doua nuante in doar cateva ore, cu produse non-invazive pentru parul tau !
Ai nevoie de  1 cub de drojdie, o lingura de zahar si o lingura de ulei de masline. Amesteca totul intr-un bol de sticla si aplica amestecul pe toata lungimea parului.Timp de actionare 3h. Rezultatul va fii splendid, parul hranit, si vizibil mai sanatos. Culoarea de final iti va indulcii trasaturiile si tu vei fii in trend acest sezon !

Spor la ingrijire

Astept feedbach-uri de la voi 

Cu drag,
Ana  



5 comentarii:

  1. Buna, am si eu o intrebare. Legat de deschiderea parului cu drojdie, inteleg ca la tine a functionat, dar care e culoarea ta de par? Eu sunt saten inchis. Va fi nevoie sa aplic masca de mai multe ori?

    RăspundețiȘtergere
  2. Hey Macrina
    La mine a functionat de minune.Am fost bruneta o perioada si cand m-am hotarat sa scap de negru, am inceput sa folosesc sapatamanal masca cu zahar si drojdie.Dupa 4 sapt,rezultatul a fost Uaoo,de 3 ori!
    Chiar functioneaza, daca mai ai ceva nelamuriri, astept sa imi scri...
    Cu drag,
    Ana

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti multumesc pentru raspuns. Azi am inceput "tratamentul". :D O sa ma tin de el si o sa revin cu rezultate. O seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. ce tare nu stiam ca e posibil asa ceva cu drojdia :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna ziua! Nu Am inteles exact ce sa fac cu masca cu faina si zahar, pentru îndepărtarea părului. Va rog sa imi spuneti cum functioneaza exact.. . Multumesc

    RăspundețiȘtergere