Pagini

joi, 15 decembrie 2011

Totul despre sensibilitatea tenului


Ca specialist pot afirma ca 90% dintre persoane, indiferent de sex prezinta semne de sensibilitate cutanata la nivelul fetei. Geneticul, folosirea incorecta a produselor sau schimbarile hormonale promoveaza acest aspect foarte des intalnit in urma unui skin-analise. 
Cuperoza este o afectiune a pielii care se manifesta la nivelul fetei, mai ales pe obraji, frunte, nas si barbie (asemenea unui fluture). Gatul, dar si decolteul pot prezenta o inrosire mecanica la o simpla palpare, indicand faptul ca  pielea corpului este usor reactiva. Persoanele predispuse la cuperoza, sunt in general femeile care au fototipul 1 sau 2, cu un ten alb de portelan, dar, deseori este intalnita si pe un ten palid usor galbui. Cuperoza nu ii ocoleste nici pe barbati, ei resimtimd aceasta afectiune incepand cu  varsta de 35+ cand ingrijirea incorecta si lifestyle-ul dezorganizat incep sa se manifeste.
Cuperoza se formeaza pe un teren care este deja predispus la sensibilitate cutanata, si care reactioneaza la agresiunea factorilor externi printr-o hiper-reactivitate(senzatie de arsura, iritatie, incalzire, inrosire).
Evolutia cuperozei incepe si se manifesta treptat, si usor de identificat:
1 Stadiul incipient, cand pielea prezinta o roseata care apare si dispare,Eritem.
2 Acum roseata este localizata si permanenta, Eritroza
3 Capilarele sunt deja prezente, sunt dilatate, aceasta fiind  ultima faza a cuperozei.
Caracteristicile unui ten cuperotic
Pielea predispusa la cuperoza este uscata(fie datorata lipsei de apa sau chiar de grasime),epidermul este subtire si porii invizibili. Se descuameaza usor si este foarte reactiva la diverse produse cosmetice.
Cauzele care determina aparitia cuperozei, sunt : Geneticul care influenteaza in proportie de 60%, iar restul de 40% este dat de o incorecta ingrijire. De exemplu: sensibilitatea cutanata este intalnita frecvent pe un ten genetic gras, care din dorinta voastra de al mattifia, apelati la lotiuni foarte astringente, peeling-uri chimice....De aici, dragele mele porneste si se dezvolta sensibilitatea cutanata, care odata capatata ea va ramane pentru totdeauna cu voi.
Un alt aspect important de care ar trebui sa tineti seama este acela de a nu fii confundata cu rozaceea. In cazul acesteia din urma, cuperoza se asociaza cu leziuni cutanate, pustule, roseata, descuamare si prurit.
Pentru o analiza detaliata a pielii voastre consultati un expert.
Sfaturi:
Evita variatiile bruste de temperatura(cald-rece), baile fierbinti, sauna.
Foloseste un SPF potrivit tenului tau ! 
Evita sapunul de orice tip, poate cauza iritatii la nivelul pielii si iti va da o senzatie de disconfort.
Evita mancarea picanta, alcoolul si cafeaua(in general excitanti ai sistemului nervos).
Foloseste produse emoliente, calmante, decongestionante. Poti include in ingrijirea ta zilnica Gingko-Biloba, Hamamelisul si Aloe Vera, cu efecte benefice asupra capilarelor, activand circulatia sanguina si intarind  peretii capilarelor astfel  impiedicam spargerea lor.
Foloseste o lotiune destinata curatarii zilnice, antiinflamatoare. Poti opta pentru lotiunea micelara pentru curatare si apa termala pentru improspatare.
Pentru a elimina roseata prezenta pe suprafata tenului tau, alege o crema care anuleaza vizibil roseata si  care imbunatateste microcirculatia fetei. Foarte buna de altfel pentru baza de make-up si pentru intreaga zi.
Crema esentiala pentru cuperoza va contine obligatoriu SPF, pornind de la SPF20, in unele cazuri ajungand chiar la SPF50, iar ca si principii active complementare pentru cuperoza sunt antioxidantii(in special fructele rosii),de la roibus la Vit.PP.
Inlocuieste produsele cosmetice, care pot fi contaminate bacterian la fiecare 6 luni(mascara,eyeliner).
Foloseste un machiaj protectiv, mai ales in anotimpul rece.

Spor la ingrijire!

Cu drag,

Ana 

     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu