Pagini

miercuri, 17 august 2011

Pielea patata de soare : incearca masca cu lamaie si bicarbonat !

O expunere agresiva la soare  poate cauza aparitia asa ziselor " pete solare ". Mai pe romaneste este vorba de petele maronii care odata instalate cu greu mai dispar . Inestetice la vedere  pot provoca adevarate blocaje  femeilor , atunci cand vorbim de frumusete .
Pentru a intelege cum ne  putem  scapa de ele  , mai intai ar trebui  sa verificam profunzimea lor : Sunt superficiale  sau au atins  nivelul dermului ?  . Aceasta pigmentare , daca este vizibila  si a  acoperit o buna suprafata de piele , atunci ea  poarta denumirea de meloasma sau cloasma . Provine  practic dintr-o acumulare de melanina in zonele  mai expuse la soare si mult mai delicate ( fata , decloteu si maini ) .
Factorii care influenteaza dezvoltarea  petelor dupa  unii specialisti sunt   :
factori hormonali ( sarcina , contraceptivele ) , factori genetici (proasta functionare a  ficatului) factori corelati la diverse medicamente ( antibiotice , cortizon )  unele produse cosmetice , parfumuri  si deodorante pe baza de alcool .
Atentie mai exista  , si petele  maronii datorate imbatranirii cutanate , si  nu trebuie confundate intre ele , acestea poarta denumirea de  lentigo si apar dupa varsta de  40+ , atacand in special mainiile .
E dificil sa le mai eliminam  odata instalate , dar observate din timp pot fii prevenite si ameliorate.
Important ! O sa va repet la nesfarsit , protejati - va pielea de soare in fiecare zi , si pe tot parcursul anului .
Foloseste creme cu factor de protectie adecvat tipului tau de piele .
Puteti sa folositi creme si seruri bogate in  antioxidanti (vit C , ceai verde , ulei de catina ,
etc ) .
O regula primara in tratarea petelor de melanina este exfolierea pielii , in scopul de a elimina celulele moarte depozitate si a impiedica acumularea de melanina .
Remediile  pentru eliminarea acestor pete sunt multe , pe piata produselor cosmetice se gasesc solutii special create pentru atenuarea lor , de la acidul azelaic ,kojic , vit C , si arbutina .
Numai  in  cazuri severe apelati la  terapia cu laser .

Un  remediu simplu , cu rezultate spectaculoase in mai putin de 3 saptamani  pentru atenuarea meloasmelor
Pregatire :
Ia  un pic de bicarbonat si adauga 2-3 picaturi de la o lamaie , intinde aceasta masca pe zonele patate si lasa-o sa actioneze 10 minute .Inlatura totul cu apa calduta si aplica la final o crema foarte grasa , hranitoare pentru ca pielea sa nu se prea usuce . Repeta procedura de trei ori pe saptamana , timp de 3 saptamani .
Va doresc spor si la cat mai multe rezultate !

Cu drag ,
Ana

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu