Pagini

marți, 26 iulie 2011

Carte de identitate : Pielea grasa



Pielea grasa are un aspect untuos , lucios la prima vedere si  bogata in puncte negre si impuritati  . Paradoxal  piele grasa , este descrisa de clientii mei ca si o piele desitratata si sensibila  . Daca e tratata in mod incorect ea devine uscata si incepe sa se descuameze in zonele mai sensibile .  De cele mai multe ori acest lucru provine din faptul ca in faza de curatare se inlatura o cantitate mare de sebum prezent la suprafata , lasand impresia unei pieli uscate si o senzatie de tensiune ( senzatia ca fata tine ) .O astfel de curatare ,deseori agresiva  , face ca persoana sa aleaga creme grase , nutritive in exces , care intensifica producerea sebumului .
Un test simplu pentru a afla daca ai pielea grasa este urmatorul : curata fata cu un cleanser-gel , si intinde pe frunte un servetel curat  alb .Daca pe servetel sunt prezente urme unsuroase sau aspectul este modificat atunci se poate vorbii despre o piele grasa .
Cateva sfaturi pentru pielea grasa :
 * Foloseste produse de curatare cu un pH normal nu foarte agresive .Mai bine iti poti curata fata dimineata si seara cu produse blande , decat o singura curatare cu produse inadecvate . In lunile de iarna , cand pielea este mai uscata foloseste un detergent de curatare mai bland , decat cel folosit in sezonul cald .
 * Multi detergenti din comert , usuca pielea considerabil , si se stie ca atunci cand dorim sa inhibam ceva , glandele sebacee isi intensifica productia de sebum .Folositi produse cu un pH relativ mic ( 4,5 - 5,5 ) si care contin acizi din fructe intr-o concentratie mica .Aceste produse se aplica cu un masaj lejer si se respecta timpul de actionare prescris pe ambalaj .
 * Daca pielea ,pe langa faptul ca este grasa mai prezinta si acnee foloseste produse de curatare  cu proprietati antiinflamatorii .
 * Nu utiliza produse nutritive , uleioase care favorizeaza productia de sebum .
 * Daca ai pielea grasa , foloseste un produs exfoliant  1/saptamana ( acid glicolic,acid salicilic).
 * Incearca sa limitezi consumul de grasimi , zahar ,cafea , prefera mai bine cerealele integrale , fructele ,  legumele crude si ceaiurile detoxifiante .
 * In cazul in care pielea ta produce o cantitate mare de sebum , necontrolata mergi la un dermatolog .
 * Pentru a hidrata acesta piele ,este important sa folosesti produse oil free si  non-comedogenici  .
 * Mergi regulat la un tratament facial , pentru sanatatea tenului tau .


 Cu drag ,
 Ana
.

2 comentarii:

  1. Buna, Ana.
    Doar ce te-am vazut la o stire fulger. :) As vrea sa stiu cum te pot contacta pentru niste intrebari. Am vazut ca nu ai mentionat niciun e-mail pe acest blog.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna draga mea ,
    Ma poti contacta la ana_ciobanu2002@yahoo.com

    Cu drag,
    Ana

    RăspundețiȘtergere