Pagini

luni, 15 octombrie 2012

Ana Ciobanu si Jurnalul de Estetica



Ritualuri Spa Face
Între Romania și Occident. Frumusețea după Ana Ciobanu.

Lumea se luminează, la fel ca și apa care lasă să cadă la fund toate impuritățile sale…Nazim Hamah
 
Am plecat în Europa la o vârstă destul de tânără pentru a urma cursurile faimoasei Academi de Estetică și Cosmetologie Pascal din Florența, unde frumusețea, arta și eleganța se unesc și lasă loc inspirației.
Îmbinând frumosul cu știința și creativitatea, mi-am început ucenicia la Gabrio Staff Olimpo - un Day Spa Exclusivist din Toscana, ca ulterior să ajung să lucrez ca și Spa Facial Therapist pentru SoulSpace(al doilea Spa Exclusivist dupa Bvlgari Spa Milano), FuorSeasons Hotel, Urban Spa și Comfort Zone.
În cei sașe ani de experiența ca și Spa Facial Therapist, am învațat că “a îngriji pielea” este un adevărat “cult”. Atenția, disciplina, creativitatea și știința sunt fundamentale pentru a obține rezultate vizibile.
Filozofia mea este strâns legată de armonia mâinilor îmbinată cu ingrediente Hi-TECH pentru rezultate vizibile și un abandon “legere”. Influențele latine și-au pus amprenta pe sufletul meu, și ramân locurile unde eu m-am format alături de oameni extraordinari în materie de Spa. Multe cursuri de specialitate de-a lungul anilor,la Comfort Zone,  Pevonia, Matis și Clarins, împreună cu studiul exclusivist al masajelor faciale, Ayurveda Face, Aromatherapy Face and Scalp Massage, Hot-Stone Face Therapy, European Face Massage și Ritualuri Face specifice fiecărui “brand” în parte.
Referitor la munca de Spa Facial Therapist, afirm că este o adevarata “artă”, pentru cunoscatori. Începutul este destul de greu… după studii, urmează perioada de “ucenicie”, în care trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să fii dispus să renunți la partea materială, dăruindu-te în întregime formării tale profesionale. Ucenicia –Nu se plateste ! De această perioada “grea”  vor reuși să treacă cei mai pasionați și mai ambitioși Spa Facial Therapisti. Urmează lansarea ta profesionlă, ca Expert Skin Care într-un Spa de renume(asta numai daca CV-ul tau va fi selectat de Marile Maison). Odata intrat într-un Spa Exclusivist, urmează perioada de probă, două luni în care banii nu sunt mulți, dar dacă dorința ta este mare, vei reuși să faci parte dintr-un Team Hight-Class și Numele tau va crește la fiecare pas. Disciplină severă, un program de muncă rigid, fară weekend-uri și cu multe obiective de atins.

Dacă reușești să treci peste cele două luni de acomodare(când îți vine să renunți destul de repede), atunci poți să te numeri printre cei mai buni Spa Facial Therapisti ai Momentului.
Greșelile nu îți sunt permise ! și ești monitorizat după fiecare terapie în parte, urmează feedback-urile și nota zilnică în funcție de performanțele tale.
Greu?...Într-adevar, dar când ai clienți celebri, de la marile Maison De Lux, persoane publice din ShowBiz, trebuie să fii The Best…
Motto-ul este clar definit: Nimic de la tine, ca și Add-on poți opta pentru un strop de meditatie sau liniștea absolută un “silence total”. Fața îți devine o pânză, iar mâinile tale devin instrumentele și începi să creezi o armonie perfectă fiecarui chip în parte- Acesta este Luxul Suprem !

Timp de 60’-75’ de minute, durata unui tratament facial, începi să anulezi procesul de îmbătrânire prin eliminarea completă a expresilor întipărite, îndepărtezi tensiunea și încordarea care întunecă fața și într-un final oferi o viață nouă fiecărui chip în parte.
Rezultatele conteaza ! Și un feedback pozitiv este un “jolly” de care ai nevoie pentru a merge mai departe.
Reîntoarsă la origini am colaborat cu Eden Spa pentru ani buni, la The Spa Hilton Sibiu, ca și Spa Facial Therapist, unde am avut parte de cea mai frumoasa experienta profesionala din Romania.
În 2 mai 2012 visul de a avea propriul Beauty Room mi s-a împlinit și mi-am deschis  propriul  Boutique cu Servicii Excelente de Spa din Sibiu, sub semnătură proprie.
       Am cautat “ armonia perfecta a feței” în toți acești ani plecați în Europa, și am gasit-o.
Ideea mea, a fost și este, aceea de a împărtăși ritualurile mele exclusiviste în țara de origine, încă nu atât de bine formată ca și în Occident.
Practic și numele meu “Ana”, provine dintr-un vechi nume ebraic “Hannah”, care semnifică “ a darui”, un concept  cu care eu personal mă identific, și care m-a ajutat să îmi formez propria filozofie beauty de-a lungul timpului.
Cred în puterea naturii, și în tratamentele realizate în mod sinergic și personalizat cu fiecare ten în parte.
Cred în puterea de regenerare și rejuvenare a pielii prin tehnici speciale de masaj facial.
Cred în rezultate optime, atunci când se urmează cu multa disciplina un Step-By-Step de îngrijire acasa.
Susțin Mediul, prin folosirea produselor complet reciclabile și unite în mod sinergic cu natura.
Sunt în Dezacord Total cu tratamentele traumatizante pentru piele(extracții cu ace, și roșeața totală pe fată-după un tratament cosmetic).

Eu despre mine…
Perfecționistă din fire, mereu all’avanguardia în ceea ce privește domeniul Skin Care și extrem de curioasă în materie de ingrediente cosmetice.
Cu drag,
Ana 

Articol pentru Jurnalul de Estetica oct 2012