Pagini

luni, 19 decembrie 2011

Pregatite de Sarbatori ?


      Suntem în prag de Sărbători și trebuie să fiți speciale acum și să arătați fabulos pentru petrecerea de final de  an. Aveți tenul obosit, pielea uscată și solzoasă, părul lins și nevoie de o redefinire totală ?
Vă întrebați cu toate unde e Zâna cea bună atunci când aveți nevoie de ea ?
Relaxați-vă …Nu aveți nevoie de magie. Urmați cațiva pași simpli și veți arăta impecabile în scurt timp și fără prea multe sacrificii.
   Incepe ultima zi din an cu o baie relaxanta care sa iti induca dispozitia necesara pentru aceasta zi.Cuvantul zilei este “speciala”,asa ca  o baie regeneranta,bogata in lapte si miere este necesara pentru pielea ta.
  Epilarea – Nu este bine să vă epilați cu ceară chiar înaintea unui eveniment, când vă doriți să arătați în formă maximă. Mergeți la epilat cu 1-2 înainte.
  Piele de “seta” ? Folosește un exfoliant ușor abarziv și curață delicat tot corpul. Poți alege unul cu scorțișoară și turtă dulce că tot suntem în prag de Sărbatori. Rezultatul va fii o piele curată și catifelată.
  Un masaj facial te va ajuta de minune inainte de petrecere.Va activa asupra metabolismului celular si fata va arata mai luminoasa.Nu uita de o masca anti-cearcan!  
  Manichiura/pedichiura- Sunt două detali foarte importante așa că nu le ignora.Trebuie să fii specială ! Așa că poți opta pentru un simplu french  sau poți alege una dintre culorile în vogă ale sezonului: indigo, prună, negru sau roșu teracotă. Dar dragele mele roșu mat ramane culoarea vedetă pentru sarbatorile de iarnă.
 Nu uita de sprancene ! Fara o pensare corecta ,machiajul tau va fii distrus. Anul acesta se poarta pe pasarela, spranceana groasa ……fiti mai retinute cu smulsul firelor de par.
Părul lins, fără volum ? Consultă un hair stilist bun si lasă-te pe mana lui…Rezultatul va fii un nou look pentru tine si pentru Noul An.
Priviți-vă în oglindă înainte de petrecere . Amintiți-vă cum arătați cu cateva ore in urmă ! Și priviți ce ați realizat. Puneți-vă o dorință și magia Nopții Dintre Ani  o va împlinii!!!

Spor la îngrijire !

Cu drag,

Ana  



joi, 15 decembrie 2011

Totul despre sensibilitatea tenului


Ca specialist pot afirma ca 90% dintre persoane, indiferent de sex prezinta semne de sensibilitate cutanata la nivelul fetei. Geneticul, folosirea incorecta a produselor sau schimbarile hormonale promoveaza acest aspect foarte des intalnit in urma unui skin-analise. 
Cuperoza este o afectiune a pielii care se manifesta la nivelul fetei, mai ales pe obraji, frunte, nas si barbie (asemenea unui fluture). Gatul, dar si decolteul pot prezenta o inrosire mecanica la o simpla palpare, indicand faptul ca  pielea corpului este usor reactiva. Persoanele predispuse la cuperoza, sunt in general femeile care au fototipul 1 sau 2, cu un ten alb de portelan, dar, deseori este intalnita si pe un ten palid usor galbui. Cuperoza nu ii ocoleste nici pe barbati, ei resimtimd aceasta afectiune incepand cu  varsta de 35+ cand ingrijirea incorecta si lifestyle-ul dezorganizat incep sa se manifeste.
Cuperoza se formeaza pe un teren care este deja predispus la sensibilitate cutanata, si care reactioneaza la agresiunea factorilor externi printr-o hiper-reactivitate(senzatie de arsura, iritatie, incalzire, inrosire).
Evolutia cuperozei incepe si se manifesta treptat, si usor de identificat:
1 Stadiul incipient, cand pielea prezinta o roseata care apare si dispare,Eritem.
2 Acum roseata este localizata si permanenta, Eritroza
3 Capilarele sunt deja prezente, sunt dilatate, aceasta fiind  ultima faza a cuperozei.
Caracteristicile unui ten cuperotic
Pielea predispusa la cuperoza este uscata(fie datorata lipsei de apa sau chiar de grasime),epidermul este subtire si porii invizibili. Se descuameaza usor si este foarte reactiva la diverse produse cosmetice.
Cauzele care determina aparitia cuperozei, sunt : Geneticul care influenteaza in proportie de 60%, iar restul de 40% este dat de o incorecta ingrijire. De exemplu: sensibilitatea cutanata este intalnita frecvent pe un ten genetic gras, care din dorinta voastra de al mattifia, apelati la lotiuni foarte astringente, peeling-uri chimice....De aici, dragele mele porneste si se dezvolta sensibilitatea cutanata, care odata capatata ea va ramane pentru totdeauna cu voi.
Un alt aspect important de care ar trebui sa tineti seama este acela de a nu fii confundata cu rozaceea. In cazul acesteia din urma, cuperoza se asociaza cu leziuni cutanate, pustule, roseata, descuamare si prurit.
Pentru o analiza detaliata a pielii voastre consultati un expert.
Sfaturi:
Evita variatiile bruste de temperatura(cald-rece), baile fierbinti, sauna.
Foloseste un SPF potrivit tenului tau ! 
Evita sapunul de orice tip, poate cauza iritatii la nivelul pielii si iti va da o senzatie de disconfort.
Evita mancarea picanta, alcoolul si cafeaua(in general excitanti ai sistemului nervos).
Foloseste produse emoliente, calmante, decongestionante. Poti include in ingrijirea ta zilnica Gingko-Biloba, Hamamelisul si Aloe Vera, cu efecte benefice asupra capilarelor, activand circulatia sanguina si intarind  peretii capilarelor astfel  impiedicam spargerea lor.
Foloseste o lotiune destinata curatarii zilnice, antiinflamatoare. Poti opta pentru lotiunea micelara pentru curatare si apa termala pentru improspatare.
Pentru a elimina roseata prezenta pe suprafata tenului tau, alege o crema care anuleaza vizibil roseata si  care imbunatateste microcirculatia fetei. Foarte buna de altfel pentru baza de make-up si pentru intreaga zi.
Crema esentiala pentru cuperoza va contine obligatoriu SPF, pornind de la SPF20, in unele cazuri ajungand chiar la SPF50, iar ca si principii active complementare pentru cuperoza sunt antioxidantii(in special fructele rosii),de la roibus la Vit.PP.
Inlocuieste produsele cosmetice, care pot fi contaminate bacterian la fiecare 6 luni(mascara,eyeliner).
Foloseste un machiaj protectiv, mai ales in anotimpul rece.

Spor la ingrijire!

Cu drag,

Ana 

     

miercuri, 7 decembrie 2011

Gimnastica faciala - o metoda pentru remodelarea fetei....

Dragele mele, acum in prag de Sarbatori m-am gandit ca ar fi bine sa va pregatiti inca de pe acum fata pentru petrecerea de final de an. Pentru acesta saptamana v-am pregatit cateva exercitii de gimnastica faciala foarte eficiente pentru a destinde o fata obosita, incarcata cu riduri de expresie si cu acumulari de stres. Rezultatele sunt spectaculoase in doar 3 saptamani  veti avea un oval perfect al fetei. Da ......Haideti sa trecem la treaba!
Exercitiul 1 Impinge palmele inspre osul zigomatic in sus.
Exercitiul 2 Din acesta pozitie contracta gura ca si cand ai da un sarut accentuat * /repeta de 20 ori.
Exercitiul 3 Cu policele degetelor mari intinzi obrazul inspre exterior ....e un pic dureros dar merita !
Exercitiul 4 Impinge-ti cu degetele spre exterior cat puteti de mult. Dintii stransi ...va rog ! 

Exercitiul 5 Contracta buzele si reveniti la pozitia initiala a gurii. Repeta de 10 ori.
Exercitiul 6 Acum tine gura inchisa si trage spre interior buza inferioara inspre interiorul gurii, si limba in sus spre cerul gurii. Un pic dificil dar merita pentru cine sufera de barbia dubla! 


Va doresc spor la exercitii in oglinda !
In curand pentru voi un tutorial beauty despre gimnastica faciala, cu demo si before/after. 

Cu drag,
Ana