Pagini

luni, 29 august 2011

Imbatranirea incepe cu adevarat la 30 de ani

Pot aprecia varsta unei persoane de la distanta ,dupa forma sa corporala ,dupa mers,haine sau par ,dar primul lucru pe care il observ cand intalnesc o persoana este fata sa ,si este cu siguranta un defect profesional pentru mine.
Cu putina fantezie iti vei  deghiza corpul, iar dupa o vizita la un stilist bun iti  poti  aranja parul , dar fata ta  este tot timpul expusa si este locul unde anii se ascund cel mai greu . Ochii, dintii, nasul si pielea ofera indicii despre varsta  ta .
Daca acum 30 de ani, a arata mai in varsta era acceptat ca un lucru inevitabil de noi toti, acum acest lucru nu mai este valabil  intr-o societate care aspira la perfectiune si tinerete vesnica ....
Sunteti  bombardate cu imagini ale unor femei uimitor de frumoase, care sfideaza semnele imbatranirii, femei care arata fabulos si la 50 de ani, fara riduri si parca mai tinere si mai proaspete decat in anii tineretii .
Nu dispera !!! Si tu poti sa faci ceva pentru a arata, si a te simtii  mai  tanara doar prin simpla intelegere a corpului tau, si a modului cum acesta se schimba odata cu trecerea aniilor.
Nu poti opri scurgerea timpului, dar cu siguranta poti determina cat de repede aceasta se face vizibila .


Am sa trec in revista ciclurile vietii, influenta lor asupra ta dar si cum poti actiona pentru a imblanzi anii care trec rapid pe langa tine in mod  rapid ...

Intervalul 20-30 de ani
Este perioada cea mai importanta, pentru a pune bazele unei batraneti placute, pentru a arata mult mai tanara decat varsta ta reala . Cel mai important este sa iti hidratezi  pielea si sa o feresti de soare. Aplica o crema pe fata pe gat, decolteu si nu uita de maini, care sunt la fel de expuse ca si fata, unde timpul isi  pune semnatua.  In aceasta perioada, dupa 25 de ani, epidermul tau se subtiaza, si tu, incepi sa pierzi colagen cu o viteza de 1,5% pe an .
Spre varsta de 30 de ani, pielea ta incepe sa piarda din grasime si apar si primele riduri. Ceea ce mananci acum iti va  afecta sanatatea si modul in care veti  imbatranii .
Actioneaza
Incearca sa ai o dieta echilibarata cu multe fructe si legume proaspete .
Pe masura ce regenerarea celulara incetineste, pielea ta, poate arata mai obosita si lipsita de luminozitate ,asa ca ar fi util sa folosesti un exfoliant usor .
Daca inca te supara acneea nu te preocupa, ea poate sa continue pana la 30 de ani, dar daca devine o problema cere sfatul unui expert beauty, in vederea unui tratament de specialitate.

Intervalul 30-40 de ani
Primele semne reale ale imbatranirii incep sa apara in cursul acestei perioade .
Nu intra in panica !!! Pe masura ce imbatranesti  vei fii  mai intelepta si  interesanta, vei emana  un sarm special de femeie puternica si plina de viata, chiar daca anii nu te ocolesc deloc.
Acum regenerarea celulara este diminuata, iar tu  incepi sa iti pierzi acea stralucire tinereasca si tenul tau este  devitalizat. De asemenea glandele sebacee devin mai lenese, iar pielea mai uscata .
Spre varsta de 40 de ani, pot aparea pete cauzate de soare si zone de pigmentare neuniforma  a pielii .
Colagenul si elastina incep sa se distruga treptat si apar ridurile fine .
Actioneaza
Abordeaza o dieta bogata in antioxdanti si  include vitaminele A,B,C si E pentru a contracara efectele produse de radicalii liberi.
Ai o singura alegere de facut ! Incepe sa folosesti o crema anti-age pentru ochi si fata, gat, decolteu si nu uita niciodata de mainile tale .
Multa activiate fizica, pentru ca,  nu mai ai de ales pentru a combate flascitatea pielii si a-ti creste nivelul energetic.
Acum nu iti mai poti permite scurtarea perioadei de somn, organismul tau se reface in timpul noptii.


Intervalul 40-50 de ani
Pielea devine din ce in ce mai uscata, mai aspra deci exfolierea este obligatorie.
Extrem de important este sa iti  protejezi  pielea de soare, daca vrei sa eviti  petele solare si pigmentarea neuniforma .
Foloseste o crema bogata in antioxidanti. Exista pe piata un numar mare de produse antiimbatranire concepute special pentru a te ajuta sa reduci efectele daunatoare si sa opresti timpul in loc.
Fii  blanda  cu tine si incearca sa iti acorzi suficient timp pentru odihna si pentru a te  reface dupa solicitariile zilnice.

Dupa 50 de ani 
Printr-o mai buna autocunoastere , mai multa grija pentru piele, exercitii fizice regulate si o dieta echilibrata nu exista motive ca femeile si barbatii sa nu se mentina sanatosi si sa arate foarte bine .
Este adevarat e greu, cere multe sacrificii dar va fii meritul tau, iar complimentele oamenilor din jurul tau iti vor umple sufletul . Oglinda va fii prietena ta, iar tu te vei bucura .....
Acum pielea ta devine mai fragila, mai sensibila la factorii atmosferici.
Melanocitele, sau celulele cu pigment ale pielii, tind sa se aglomereze, crescand numarul de pete solare.
Ridurile pe care le faci acum se pot transforma in adevarate cute, iar pielea ta poate atarna din cauza pierderii de grasime subcutanata .
Alege creme puternic hranitoare, serumuri speciale cu formula  anti-age, practica yoga, pilates sau inotul si evita soarele pe cat poti.


Diferenta dintre barbati si femei
Barbatii imbatranesc mai bine, decat femeile .....asta este, trebuie sa acceptam !
Barbatii produc mai mult androgen, un hormon sexual, iar straturile cel mijlociu si bazal ale pielii sunt mai groase astfel incat ei raman pana la o varsta imuni la riduri . De asemenea ei mai au un plus de protectie suplimentara, data de cantitatea de sebum generat de testosteron .
Atunci cand testosteronul incepe sa scada ceea ce, se si intampla odata cu varsta de 37 de ani, ei  incep sa manifeste si primele semne de imbatranire....

Cateva sfaturi de final
*Fi-ti active, faceti mult sport e singura arma pe care o avem  impotriva batranetii
*Curatati-va, hidratati-va si protejati-va pielea in fiecare zi
*Nu fumati ! Nimic nu va imbatraneste mai rapid decat fumatul
*Dormiti cel putin 8h pentru a va reface
*Modificati dieta, si urmeaz-o cu multa disciplina


Zambeste si crede in tine !

"Izvorul tineretii" este in mintea ta ,in talentele tale si in creativitatea pe care o aduci vietii tale si persoanelor pe care le iubesti.Cand vei invata sa te scalzi in acest izvor ,atunci vei invinge cu adevarat varsta "
                                                                                                          Sophia Loren

Cu drag ,


Ana









  


.

miercuri, 17 august 2011

Pielea patata de soare : incearca masca cu lamaie si bicarbonat !

O expunere agresiva la soare  poate cauza aparitia asa ziselor " pete solare ". Mai pe romaneste este vorba de petele maronii care odata instalate cu greu mai dispar . Inestetice la vedere  pot provoca adevarate blocaje  femeilor , atunci cand vorbim de frumusete .
Pentru a intelege cum ne  putem  scapa de ele  , mai intai ar trebui  sa verificam profunzimea lor : Sunt superficiale  sau au atins  nivelul dermului ?  . Aceasta pigmentare , daca este vizibila  si a  acoperit o buna suprafata de piele , atunci ea  poarta denumirea de meloasma sau cloasma . Provine  practic dintr-o acumulare de melanina in zonele  mai expuse la soare si mult mai delicate ( fata , decloteu si maini ) .
Factorii care influenteaza dezvoltarea  petelor dupa  unii specialisti sunt   :
factori hormonali ( sarcina , contraceptivele ) , factori genetici (proasta functionare a  ficatului) factori corelati la diverse medicamente ( antibiotice , cortizon )  unele produse cosmetice , parfumuri  si deodorante pe baza de alcool .
Atentie mai exista  , si petele  maronii datorate imbatranirii cutanate , si  nu trebuie confundate intre ele , acestea poarta denumirea de  lentigo si apar dupa varsta de  40+ , atacand in special mainiile .
E dificil sa le mai eliminam  odata instalate , dar observate din timp pot fii prevenite si ameliorate.
Important ! O sa va repet la nesfarsit , protejati - va pielea de soare in fiecare zi , si pe tot parcursul anului .
Foloseste creme cu factor de protectie adecvat tipului tau de piele .
Puteti sa folositi creme si seruri bogate in  antioxidanti (vit C , ceai verde , ulei de catina ,
etc ) .
O regula primara in tratarea petelor de melanina este exfolierea pielii , in scopul de a elimina celulele moarte depozitate si a impiedica acumularea de melanina .
Remediile  pentru eliminarea acestor pete sunt multe , pe piata produselor cosmetice se gasesc solutii special create pentru atenuarea lor , de la acidul azelaic ,kojic , vit C , si arbutina .
Numai  in  cazuri severe apelati la  terapia cu laser .

Un  remediu simplu , cu rezultate spectaculoase in mai putin de 3 saptamani  pentru atenuarea meloasmelor
Pregatire :
Ia  un pic de bicarbonat si adauga 2-3 picaturi de la o lamaie , intinde aceasta masca pe zonele patate si lasa-o sa actioneze 10 minute .Inlatura totul cu apa calduta si aplica la final o crema foarte grasa , hranitoare pentru ca pielea sa nu se prea usuce . Repeta procedura de trei ori pe saptamana , timp de 3 saptamani .
Va doresc spor si la cat mai multe rezultate !

Cu drag ,
Ana

miercuri, 3 august 2011

Carte de identitate : Pielea uscata

Pielea uscata prezinta un aspect opac ,  textura este subtire ,  elasticitatea  redusa  , rugoasa si aspra .
Ca  specialist o intalnesc la multe persoane , indiferent de varsta  , fiind considerata o tulburare a procesului de keratinizare sau o deshidratare accentuata a stratului cornos  . Astfel ca ,  o pierdere numai de 10 % apa ,   cauzeaza o grava pierdere a elasticitatii pielii . Hidratarea intensa este extrem de importanta in timpul sezonului cald , cat si rece cand filmul hidro - lipidic este usor alterat si pielea este predispusa unei sensibilitati considerabile  la  factorii externi ( vant , frig , bai fierbinti , stress , radiatii UV ) .
Senzatia de disconfort " pielea tine " este insotita  de cele mai multe ori de prurit
 ( mancarime ) .
Uscaciunea pielii mai poate fii determinata si de administrarea unor medicamente specifice
( in acnee - derivati ai Vit A , in tratarea psoriazului - catrame , diabet si  hipotiroidism ) .
Cateva sfaturi pentru pielea uscata :
Produsele recomandate pentru acest tip de piele sunt hranitoare , bogate in vitamine si uleiuri vegetale ,pentru a activa secretia de sebum , imbogatiind astfel tesutul cu substante nutritive  .
Foloseste creme bogate , vitaminizante  atat pe parcursul zilei , cat si noaptea  cand celulele se regenereaza .
Evita  un produsul  de curatare  spumos  , prefera mai bine un cleanser cremos , uleios pentru a evita senzatia de mancarime la suprafata pielii .
Cum alegi o crema potrivita  ? Realizeaza urmatorul test :
Pune  un pic de crema in palma si misca palma ,agitand produsul . Daca crema picura  si se imprastie nu e suficient de grasa pentru pielea ta .
O greseala  fundamentala , este aceea de a-ti aplica crema hidratanta pe fata uscata .
Nu !!! Asa nu veti obtine nici un rezultat ... Aplica crema , cand pielea este un pic umeda cu miscari circulare de jos in sus, pana cand aceasta e absorbita de piele . La final , cu un servetel alb curat , indeparteaza  excesul de crema .
Prefera cremele fara parfum .
Crema de noapte  ar trebui sa fie bogata in uleiuri vegetale  ( avocado , argan , jojoba , migdale dulci , germeni de grau ) .
Evita soarele , cat poti si nu uita de crema cu ( SPF ) .
O data pe saptamana hraneste  pielea  cu o masca bogata in vitamine .Poti incerca cu succes laptisorul de matca in combinatie cu mierea de albine .
Incearca sa iti menti  o alimentatie corecta si sanatoasa .
Consuma cel putin 2L de apa plata zilnic .
Mergi lunar la un tratament facial profesional pentru a o revitaliza !


Cu drag ,
Ana